Bouw- en Timmerbedrijf TomTex wordt gerund door Tom Stroes. Tom is een allround aannemer met jarenlange ervaring op het gebied van verbouwingen, renovatie en nieuwbouw. U kunt bij ons o.a. terecht voor onderstaande werkzaamheden. Een andere klus? Schroom niet om ons te vragen.

Al onze werkzaamheden worden uiteraard verricht door gespecialiseerde collega’s.

Verbouwing, renovatie & nieuwbouw

Verbouwen, renoveren of een nieuwbouwproject? TomTex voert het graag voor u uit. Het laten uitvoeren en begeleiden van uw project door TomTex, biedt u het voordeel van het hebben van één aanspreekpunt en één eindverantwoordelijke voor al het verrichte en geleverde werk. 

Fundering

Voor een solide basis van een bouwwerk wordt een fundering gemaakt. Als uw huis verzakt, of als u scheuren in muren hebt, dan kan het liggen aan een probleem in de fundering. TomTex maakt funderingen voor uw bouwproject en kan bij bestaande problemen in uw fundering oplossingen bieden. 

Houtskeletbouw

Wij hebben veel ervaring met houtskeletbouw. Bij houtskeletbouw wordt gebruikgemaakt van op maat gemaakte prefab wanden. Deze dragende wanden bestaan uit stijl- en regelwerk in combinatie met een plaatmateriaal, waardoor een stabiel houten raamwerk ontstaat. De holle ruimte in het frame wordt opgevuld met een dik pakket isolatiemateriaal. De elementen zijn relatief eenvoudig te plaatsen, waardoor een gebouw snel wind- en waterdicht kan worden gemaakt.

Deze methode is zeer geschikt voor het bouwen van woningen of delen daarvan. Denk bijvoorbeeld aan een opbouw of het herindelen van een gebouw. Indien u snel en goedkoop wilt laten bouwen in hout, dan is houtskeletbouw uitermate geschikt.
 

Daken en dakkapellen

TomTex is specialist in het plaatsen van dakramen en dakkapellen. Door het plaatsen van een of meerdere dakramen en/of dakkapellen ontstaat er meer ruimte en krijgt u meer licht in uw woning. Naast meer ruimte, licht en uitstraling zorgen dakkapellen er ook voor dat uw woning in waarde stijgt, een win-win situatie dus! Met een combinatie van vakmanschap en kwaliteit bieden wij u de beste dakkapellen voor een zeer gunstige prijs.

Ook kunt u bij ons terecht voor de renovatie en/of isolatie van uw dak. Een dak isoleren, eventueel in combinatie met het vernieuwen van uw dakpannen geeft de garantie naar een toekomst van een zorgeloos dak.
 

Wandafwerking en stuken

Een strakke wandafwerking geeft uw huis en interieur net dat beetje extra. TomTex verzorgt graag uw wandafwerking. Of het nu gaat om behang, schuurwerk, schilderwerk of pleisterwerk: wij voeren het deskundig en nauwkeurig voor u uit.

Kozijnen

Verder is TomTex gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van kozijnen. TomTex levert zowel hardhouten als kunststofkozijnen, op maat gemaakt en inclusief het door u gewenste glas. Bovendien zijn de geleverde kozijnen een puur Texels product (geleverd door de partners van TomTex).

Installatiewerk

Graag verzorgen wij ook de plaatsing van divers installatiewerk. Bij een nieuwbouw- of verbouwproject moeten vaak diverse technische installaties worden aangelegd. Denk bijvoorbeeld aan centrale verwarming, sanitaire installaties, gas- en waterleidingen. Wij werken hiervoor samen met gespecialiseerde collega’s. 

Bouwaanvragen en subsidies

Door jarenlange ervaring met bouwaanvragen en subsidieaanvragen bij Gemeente Texel, is TomTex op de hoogte van wat wel en niet kan. Daar doet u uw voordeel mee! 

Wij zoeken in overleg met u uit wat de snelste weg is naar toestemming om te bouwen. Daarnaast kijken we wat de mogelijkheden van subsidies zijn. Het laten maken van bouwtekeningen voor uw aanvraag kunnen wij ook voor u laten verzorgen.